Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

18/6/2011 - Ενημέρωση μελών Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ

Συνάδελφοι,
Μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις (ανασχηματισμός, αλλαγή ηγεσίας και διαχωρισμός αρμοδιοτήτων του πρώην Υπουργείου Εσωτερικών) καθώς επίσης και του ότι η ορκωμοσία του νέου Υπουργείου Εσωτερικών και οι αρμοδιότητες θα πραγματοποιηθούν, απ’ όσο γνωρίζουμε, μετά από τουλάχιστον δέκα ημέρες. Αφού ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από το Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ όλοι οι Πρόεδροι των Πρωτοβάθμιων Σωματείων για τις παραπάνω εξελίξεις, συμφώνησαν όλοι για αναβολή της πορείας, ομοίως και σύσσωμο και το Δ.Σ. της ΠΟΣΠΥΔ, ώστε να δοθεί χρόνος να επιτευχθούν οι συναντήσεις με τις νέες πολιτικές ηγεσίες.
Στις 17/06 μας απέστειλε το Α.Π.Σ. την ΠΥΣ η οποία έχει υπογραφεί από τους αρμόδιους Υπουργούς, καθώς και από ότι φαίνεται έχει οριστεί ως ημερομηνία πρόσληψης η 2η Μαΐου. Πάντως η Ενιαία Αρχή Πληρωμών που υπάγεται στο Γεν. Λογιστήριο του Κράτους πληροφορηθήκαμε από το Α.Π.Σ. ότι πληρώνει 10 και 27 του εκάστοτε μηνός καθώς πρώτη φορά πραγματοποιείται η πληρωμή μας μέσω Ενιαίας Αρχής Πληρωμών. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα εάν θα πληρωθούμε 27/06 τις οφειλές του Μαΐου είτε 10/07 και για τον Μαΐο-Ιούνιο, μαζί και με το Επίδομα Αδείας. Είναι πολύ πιθανό να ισχύσει τελικά το τελευταίο σενάριο και να τα πληρωθούμε όλα μαζί στις 10/7!
Οι νομικοί της ΠΟΣΠΥΔ εξετάζουν μετά τις παραπάνω εξελίξεις να εντοπιστεί πού υπάρχουν συγκεκριμένα προβλήματα για την πληρωμή μας (Ενιαία Αρχή Πληρωμών) και
θα εξαντληθούν όλα τα νόμιμα μέσα.
Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν νέες ενημερώσεις για τις τρέχουσες εξελίξεις.