Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

1η Ιουνίου προσλαμβάνονται οι Συμβασιούχοι Πυροσβέστες


  • Από την 1η Ιουνίου και για 6 μήνες θα προσληφθούν φέτος οι Συμβασιούχοι Πυροσβέστες ...
  • Τρέξτε να πάρετε την Βεβαίωση Ιατρού ...
  • Κάντε και κανένα τηλ. στην Υπηρεσία σας ....
  • Αναμένεται εντός της άλλης εβδομάδας και οι κλήσεις για τους 150 επιλαχόντες - επιτυχόντες ..

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Δελτίο Τύπου - ΠΟΣΠΥΔ

Καλούμε όλους τους πυροσβέστες ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ, 5ετής και συμβασιούχους την Τετάρτη 11.00 η ώρα το πρωί στα Προπύλαια.
συνέχεια άρθρου  εδώ

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Αγωνιστική κινητοποίηση -ΠΟΣΠΥΔ

Σχετικά με το θέμα της πρόσληψης των συμβασιούχων πυροσβεστών, σήμερα Παρασκευή 25/5 η εισηγήτρια του ΣτΕ ζήτησε διευκρινήσεις από το ΑΠΣ για την εξέτασή του. Το ΑΠΣ ανταποκρίθηκε στο αίτημα αυτό σήμερα το μεσημέρι. Είναι προφανές ότι εντός του Σαββατοκύριακου δεν μπορεί να υπάρξει κάποια εξέλιξη στο θέμα, επομένως το θέμα της πρόσληψης πάει ακόμη τρεις ημέρες παραπίσω.
Ως εκ τούτου και καθώς δεν διαφαίνεται άμεση διευθέτηση του ζητήματος, η ΠΟΣΠΥΔ καλεί ΟΛΑ τα μέλη της ένστολα σε αγωνιστική κινητοποίηση την ερχόμενη Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012, στην Αθήνα. Η ακριβής τοποθεσία του συλλαλητηρίου θα ανακοινωθεί την Δευτέρα με νεώτερη ενημέρωση.

..............................
ΣΗΜ...
Πάλι καλά που κάποιοι κεντροβόρειοι θέλουν να κατέβουν στην Πορεία πιο νωρίς .. Μάλλον έχουν  κλείσει κάποιο ραντεβού με τον αγαπητό και μη εξαιρετέο βουλευτή Βόλου και δεν τους βγαίνει η ημερομηνία να τα πάρουν ''διπλά'' ...
Τα ίδια μας έλεγαν και το ..10 να κάτσουμε στ΄αυγά μας μην κόψει η σαντιγή , αλλά αν η ΕΜΑΚ-ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ  δεν έβγαινε  στους δρόμους , ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΙ-ΕΣ θα παρακαλάγανε ακόμη για Προκήρυξη και για Μόρια ...
Για μαζευτείτε λιγουλάκι και συστατευτείτε με την κοινή Πορεία ΟΛΩΝ ,και τα παραπολιτικά σας τα λύνετε μετά ... Ομορφάντρες μου ..
Και μην ξεχνάται , οτι ονόματα έχετε εσείς -- έχουνε και οι άλλοι ????
φιλικά μετά απο καιρό : κοστας



Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Νέες επιστολές εποχικών: "Όλοι μαζί καταφέρνουμε πολλά, Ένας- ένας τίποτα..."

αναδημοσίευση :http://bloko.gr/swmata-asfaleias/nees-epistoles-epoxikwn-oloi-mazi-katafernoyme-polla-enas-enas-tipota.html

 Με λένε Βασίλη,
 είμαι γεννημένος το 1970, υπηρετώ σε Νησιωτική υπηρεσία και έχω αλλαγμένο Ι. Από το 1989-1991 εργάζομαι στη Δασική υπηρεσία, έκανα μια διακοπή για την στρατιωτική μου θητεία από τον 3ο /1991 εως και τον 6ο /1992 και επέστρεψα το 1992 - 1997 στην Δασική υπηρεσία και αμέσως μετά από το 1998 έως και σήμερα υπηρετώ στο Πυροσβεστικό Σώμα. Όπως βλέπεται πολλά χρόνια προϋπηρεσίας.
Μέχρι και τώρα που έγινα Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης με την ειδικότητα του μάχιμου ΔΕΝ είχε ΚΑΜΙΑ απολύτως σημασία το Ι με το οποίο απολύθηκα από το Στρατό. Ποτέ δεν με ρώτησε κανείς. Το ΜΟΝΟ που ήθελαν ήταν να είμαι πάρα πολύ καλός στη δουλειά μου και αποδοτικός στο μέγιστο βαθμό.
Για την ιστορία λοιπόν θα σας αναφέρω ότι . παρουσιάστηκα στο στρατό 16-3-1991 ως Ικανός Ι1 με την ένδειξη ως ΥΕΑ (Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός), μια ειδικότητα την οποία δεν αποδέχτηκα γιατί η θητεία ήταν 24 μήνες ενώ εγώ τελικά υπηρέτησα ως φαντάρος με την ειδικότητα του χειριστή Α.Τ. ΠΑΟ (Βαρυοπλίτης) για 15 μήνες. Διανύοντας τον 8ο μήνα της θητείας μου, σε μια απ τις πολλές εκπαιδευτικές βολές που κάναμε, από λάθος του αξιωματικού - μη παίρνοντας τ' απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την βολή (40μ. κενό χώρο πίσω απ' το όπλο, τόσο χρειάζεται για να γίνει η βολή) - έσπασα το υποκλείδιο στην δεξιά μου πλευρά (όπου είχα το όπλο). Αυτό με ανάγκασε να μείνω εκτός υπηρεσίας με  αναρρωτική άδεια για 35 μέρες. Μετά όμως, και κατόπιν ελέγχου της επιτροπής, επέστρεψα και συνέχισα τη θητεία μου, κάνοντας ΟΛΕΣ τις ασκήσεις κανονικά (οι οποίες φαίνονται αναλυτικότατα στο ατομικό βιβλιάριο μεταβολών και εκπαίδευσης μου), χωρίς όμως ΚΑΝΕΙΣ να μ' ενημερώσει ότι γι αυτές τις 35 μέρες αναρρωτικής άδειας το απολυτήριό μου χαρακτηρίστηκε ως Ι3 ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ. Είναι ΔΥΝΑΤΟΝ ????? Και όμως. σαν εμένα υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι οι οποίοι ΔΕΝ θέλουν να χάσουν την δουλειά τους για ένα περαστικό ατύχημα που είχαν στο στρατό. Δεν μπορεί συνάδελφοί μας να είναι απέναντί μας  και να μας λένε βγείτε εσείς ΕΞΩ για να μπούμε ΕΜΕΙΣ.
Υπάρχει περίπτωση αυτό το κοκαλάκι (υποκλείδιο) να μην έχει αποκατασταθεί? Θα με τρελάνουν? Τόσα χρόνια προϋπηρεσίας..με το ίδιο κόκαλο.έσβηνα κανονικά ΟΛΕΣ τις φωτιές σε βουνά  και λαγκάδια, παντού μπροστά, ακόμα και σε κατοικίες και σε τροχαία.
ΔΕΝ ήμουν απλά ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΣ, όπως μας χαρακτηρίζεται τώρα. Ήθελα να ήξερα όμως γιατί ΤΩΡΑ δημιουργήθηκε αυτό το πρόβλημα ??? Γιατί τώρα οι «συνάδελφοί» μου είναι εναντίον μου??? Αυτοί έχουν περάσει επιτροπές ? ?  ? Γιατί απ' ότι μαθαίνω όταν επισκέπτονται το Αρχηγείο ή κάποιο Υπουργείο ή κάποιο Βουλευτή ή κάποιο «Πρόεδρο» και δεν τους γίνετε η δουλειά τους..το ρίχνουν στις επιληψίες και στα κλάματα. Ποια επιτροπή θα τους ελέγξει αυτούς??? Τι Ι να είναι άραγε αυτοί (αν υπάγονται σ' αυτό το καθεστώς) ??? Μήπως θα πρέπει να συσταθεί άλλη μια επιτροπή για να περάσουν από εξέταση οι γυναίκες της «παρέας» ????
 Ας ελπίσουμε ότι οι αρμόδιοι θα πράξουν τα δέοντα και θα δώσουν επιτέλους ένα οριστικό τέλος σ' αυτό το πάζλ που χει δημιουργηθεί.
 Γιατί ΚΑΛΑ ξεκινήσαμε ΟΛΟΙ μαζί σαν ΕΝΑ και τώρα έχουμε γίνει 1000 κομμάτια.
 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ. ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΤΙΠΟΤΑ.

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Ενημέρωση μελών - 18/5/2012

Προς διευκρίνιση των μελών μας σχετικά με ερωτήματα που έχει υποβάλει η ΠΟΣΠΥΔ προς το Α.Π.Σ. και έχουν απαντηθεί από το Α.Π.Σ. γραπτώς και προφορικώς από Αξιωματικούς του Α.Π.Σ:
Σχετικά με το υπ’ αρ. πρωτ. 34. Από υπαιτιότητα της Εισαγγελίας εκκρεμούν 25 υποθέσεις συναδέλφων που για γραφειοκρατικούς λόγους δεν είχε προχωρήσει η Εισαγγελία σε διαγραφή μητρώου των συναδέλφων όπως μας είπαν από το Α.Π.Σ.
Σχετικά με το υπ’ αρ. πρωτ. 36. Στο ερώτημα για τους 5ετείς πυροσβέστες που έχουν περάσει και στο διαγωνισμό των 725 μονίμων θα μπορούν να προσληφθούν εφόσον περάσουν στον διαγωνισμό των 725 αφού αυτό αποτελεί υπηρεσιακή μεταβολή όπως μας είπαν από το Α.Π.Σ.
Σχετικά με το υπ’ αρ. πρωτ. 46. Σας επισυνάπτουμε έγγραφο του Γ.Λ.Κ. για πρόσληψη 1.386 συμβασιούχων πυροσβεστών για 6 μήνες. Υπάρχει έγγραφο από το Α.Π.Σ. που αποστάλθηκε τις προηγούμενες ημέρες και διευκρινίζεται ότι ζητά πρόσληψη για 1.906 συμβασιούχους πυροσβέστες και πρόσληψη από 01/06/2012.
Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία στις 16/05 του Αρχηγού του Α.Π.Σ. με τον πρώην Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Χρυσοχοΐδη ώστε να υπογραφεί το σχετικό έγγραφο και να αποσταλεί στο Σ.Τ.Ε. Λίγο πριν την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, το μεσημέρι της 17/05, ο απερχόμενος Υπουργός υπέγραψε τελικά το έγγραφο με προγενέστερη ημερομηνία. Σήμερα μετέβη ο Αρχηγός ΠΣ στο Υπ.Πρ.Πο. για τις σχετικές ενέργειες.
Σχετικά με το έγγραφο της ΠΟΣΠΥΔ περί Μ.Α.Π. σας επισυνάπτουμε τις απαντήσεις υπ’ αριθ. 56880/08.05.2012 και 38568 οικ. Φ.109.14/04.01.2012 ΚΥΑ.
Σχετικά με το υπ’ αρ. πρωτ. 101 οι 5ετείς θα μπορούν να κατέχουν δελτίο εισόδου στο 251 ΓΝΑ καθώς και σε όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας. Θα εκδοθεί προσεχώς από το γραφείο προσωπικού του Α.Π.Σ.
Σχετικά με το υπ’ αρ. πρωτ. 102 περί αδειών ισχύουν ότι ορίζεται στον ΚΕΥΠΣ, άρθρο 98, πλην παραγράφων 4 & 8.
Άδειες λοχείας, εγκυμοσύνης, γονικές ισχύον προς το παρόν όπως ισχύουν και στους συμβασιούχους πυροσβέστες.
Το Α.Π.Σ. επεξεργάζεται ήδη Π.Δ. σχετικό με τις άδειες των πυροσβεστικών υπαλλήλων. Αναμένονται διευκρινίσεις από το Α.Π.Σ. σχετικά με τα επιδόματα των οδηγών ώστε να χορηγηθούν αναλόγως την κατηγορία διπλωμάτων που κατέχουν.
Σχετικά με τα υπ’ αρ. πρωτ. 119 & 143 χρειάζονται διευκρινίσεις σχετικά με τα ωράρια των 5ετών καθώς και τις μετακινήσεις των πυροφυλάκων. Αναμένεται συνάντηση με την ηγεσία.
Σχετικά με το υπ’ αρ. πρωτ. 120 για την υγειονομική περίθαλψη των 5ετών ισχύει ότι και στο ΙΚΑ και για τους συμβασιούχους προς το παρόν και θα γίνουν ενέργειες να ενταχθούμε στα προβλεπόμενα που ισχύουν και για το μόνιμο προσωπικό.
Σχετικά με το υπ’ αρ. πρωτ. 123 υπαγόμαστε στο Ν. 4024/2011 και θα αναγνωριστούν έως 7 έτη προϋπηρεσίας.
Σχετικά με το υπ’ αρ. πρωτ. 140 αναμένεται η γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. ώστε να αποσταλθεί στη νέα ηγεσία ΠΡΟ.ΠΟ. για να αποφανθεί για αποδοχή ή μη.
Σχετικά με το υπ’ αρ. πρωτ. 142 το Α.Π.Σ. δηλώνει ότι σχετικά με τους ΠΠΥ στη Νάουσα και στα Βίλλια στην υπεύθυνη δήλωση εκφράστηκε η επιθυμία μετάβασης των συναδέλφων.
Στο 372.Φ.532/09.05.2012 έγγραφο του Α.Π.Σ. που επισυνάπτεται μπορούν κι οι 5ετείς με ραντεβού να προσέλθουν στο Υγειονομικό της Π.Υ. για υπερηχοραφήματα, TRIPLEX κ.λ.π.
Σχετικά με τους 150 επιλαχόντες θα προσληφθούν με την ανάληψη καθηκόντων του νέου Υπουργού μετά τις εκλογές. Έχει αποσταλεί ΦΕΚ για περίπου 130 διαγραφέντες, αναμένεται η δημοσίευση.
Μετά από αίτημα των συναδέλφων την Τετάρτη 23/05 και ώρα 11.00 στο Εργ. Κέντρο Αθηνών καλούνται οι συνάδελφοι που έχουν αλλάξει την ικανότητα τους στο στρατό, προς ενημέρωση από την ΠΟΣΠΥΔ για θέματα που τους αφορούν. Μπορούν να ζητήσουν βραχεία άδεια από την Υπηρεσία.
Είναι πολύ πιθανό αναλόγως τις εξελίξεις της επόμενης εβδομάδας το συλλαλητήριο να αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί εντέλει μέσα στο 3ο 10ήμερο. Θα ενημερωθείτε εγκαίρως για αυτό.
Για οποιαδήποτε εξέλιξη σχετικά με την εργασία των συμβασιούχων θα ενημερωθείτε άμεσα.

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ενημέρωση μελών για την συνάντηση των Προεδρείων - 15/5/2012

Την Κυριακή 13/05 και ώρα 11.00 το πρωί στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Dorian Inn, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΟΣΠΥΔ και παραβρέθηκαν συνάδελφοι από 32 Προεδρεία Σωματείων. Απουσίαζαν οι Πρόεδροι και ούτε στείλανε εκπρόσωπό τους από τα Σωματεία Ανατ. Μακεδονίας Θράκης (είχε προγραμματισμένη Γ.Σ.), Ροδόπης, Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας, Κέρκυρας, Παραμυθιάς.
Έγινε ανάλυση από το Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ όλων των εργασιακών θεμάτων που μας αφορούν και τοποθετήθηκαν όλοι οι συνάδελφοι που συμμετείχαν στη συνάντηση.
Αξιοσημείωτο ήταν το ιδιαίτερα ενωτικό κλίμα της συνάντησης και η σύσσωμη αλληλεγγύη των συναδέλφων προς τους άνεργους συμβασιούχους συναδέλφους μας.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

  1. ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ 1.903 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ 5ΕΤΙΑΣ ΤΟΥΣ.
  2. Άμεση απορρόφηση των 150 περίπου επιλαχόντων.
  3. Ωράρια εργασίας, εκτός έδρας, νυχτερινά, υπερωρίες, ΣΣΕ και εργασιακά και οικονομικά θέματα κ.λ.π.
  4. Συνδικαλιστική κάλυψη των 600 συναδέλφων από την κατηγορία των πολιτών.
  5. Δικαστικές εξελίξεις για τα 176 €, μονιμότητα κ.λ.π.
Αποφασίστηκαν ομόφωνα:
  1. Συλλαλητήριο στις 04/06/2012 εάν δεν υπάρξει πρόσληψη μέχρι την 01/06 για απασχόληση και των 1.903 συναδέλφων, με ενδεχόμενο αλλαγής του συλλαλητήριου σε προγενέστερη ημερομηνία λόγω εξελίξεων. Σε αυτό το διάστημα θα οριστεί και η τοποθεσία (3ο δεκαήμερο Μαΐου).
  2. Καμία απόλυση συναδέλφου που έχει αλλάξει νόμιμα το Ι του, διότι:
    • Η τελευταία προκήρυξη του Π.Σ. είχε ακριβώς την ίδια διατύπωση περί Ι1 και είχαν γίνει ακριβώς οι ίδιες προσλήψεις με την αλλαγή του Ι1.
    • Το Ν.Σ.Κ. είναι γνωμοδοτικό όργανο.
    • Πιθανών να περιλαμβάνει και τους άνω των 45 ετών.
  3. Άμεσες ενέργειες των Σωματείων με σύγκλιση Δ.Σ. και Γ.Σ. για άμεσες διαγραφές των μελών που αντιστρατεύονται τους σκοπούς και τα συμφέροντα των μελών τους και κατ’ επέκταση και της Ομοσπονδίας μας.
Μετά από παρέμβαση και συνεχείς οχλήσεις της ΠΟΣΠΥΔ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη χτες στο Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. υπό την εποπτεία του Υφυπουργού κ. Εμ. Όθωνα για το θέμα των 1.903 συναδέλφων. Αναμένουμε εξελίξεις.

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Το έμβλημα της ΠΟΣΠΥΔΠΡΟΣ
Αξιότιμο, Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Παναγιώτη Μπονάτσο κατοικοεδρεύοντος εκ της ανωτέρω ιδιότητάς του στην Αθήνα.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, κατοικοεδρεύοντος εκ της ανωτέρω ιδιότητάς του στην Αθήνα.
Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Εμμανουήλ Όθωνα, κατοικοεδρεύοντος εκ της ανωτέρω ιδιότητάς του στην Αθήνα.
Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριο Οικονόμου, κατοικοεδρεύοντος εκ της ανωτέρω ιδιότητάς του στην Αθήνα.
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
----------------------------------------------------------
Αξιότιμε κε Αρχηγέ, παρότι ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΥΔ ενημέρωσε τον κο Σπαή και τον κο Δημαρέση προ δεκαημέρου, όπως και εσάς προσωπικά προ δύο ημερών, σχετικά με τα θέματα της αλληλογραφίας που εκκρεμούν εδώ και μήνες (αγνοώντας ακόμα και πρόσφατη από 27/4/2012 εξώδικη δήλωση-πρόσκλησή μας) και τα εργασιακά θέματα καμία απάντηση δεν λάβαμε.
Μετά τα ανωτέρω εχθές 9-5-2012, επικοινωνήσαμε με το γραφείο του Υπουργού κου Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και ζητήσαμε συνάντηση.
Εκφράσαμε τη δυσαρέσκειά μας για τα εργασιακά θέματα που εκκρεμούν και ειδικά:
  • για την καθυστέρηση της πρόσληψης εν μέσω αντιπυρικής των 1903 συμβασιούχων πυροσβεστών
  • των 150 επιλαχόντων,
  • των υπαγόμενων στην κατηγορία «Ι»,
  • τη μη εκτέλεση των αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων,
  • ωραρίων, εκτός έδρας κλπ.
Ο κος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έδωσε εντολή να ενημερώσουμε τον Υφυπουργό, κο Ελευθέριο Οικονόμου, όπως και πράξαμε μέσω του ιδιαιτέρου του γραμματέα, ζητήσαμε και από αυτόν συνάντηση και τον ενημερώσαμε.
Ο ιδιαίτερος του κου Οικονόμου μας ενημέρωσε, αφού επικοινώνησε με τον κο Υφυπουργό, ότι λόγω της ρευστής πολιτικής κατάστασης δεν έχει τη δυνατότητα να μας δεχθεί, αλλά, όπως ενημερωθήκαμε μίλησε μαζί Σας και τον διαβεβαιώσατε ότι θα επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας. Επειδή αυτό μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει,
οι μέρες περνούν
και τα προβλήματα διογκώνονται εν μέσω αντιπυρικής,
ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥΣ,
και όπως διαφαίνεται τούτο δεν θα γίνει ούτε μέχρι την 1η Ιουνίου,
καθότι δεν έχετε εκδώσει ούτε εντολή για τις υγειονομικές εξετάσεις που θα πρέπει να υποβληθούν οι συνάδελφοι αυτοί, όπως οφείλατε να έχετε κάνει εδώ και μήνες. Θα πρέπει να κατανοήσετε ότι οι 1903 συνάδελφοι και οι 150 επιλαχόντες δεν είναι μόνο νούμερα, αλλά είναι άνθρωποι, άνεργοι, με τεράστια οικονομικά προβλήματα, προβλήματα επιβίωσης των ιδίων και των οικογενειών τους.
Λόγω των παραπάνω Σας αποστέλλουμε την υπ’ αριθμ. 26746/10-5-2012 εισαγγελική εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών κου Κώστα Σπηλιοτώπολου για άμεσες ενέργειές Σας στα θέματα των αλληλογραφιών και ενημέρωση μας.
Επειδή θεωρούμε ότι είστε συνυπεύθυνος των ευθυνών που προκύπτουν από το γεγονός ότι εν μέσω αντιπυρικής περιόδου το πυροσβεστικό σώμα υπολείπεται κατά 1903 συμβασιούχους πυροσβέστες και 150 επιλαχόντες, τη στιγμή μάλιστα που από όσα γνωρίζουμε δεν υπάρχουν διαθέσιμα εναέρια πυροσβεστικά μέσα.
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΚΕ ΑΡΧΗΓΕ, ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΜΕ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
ΣΑΣ καλούμε να προχωρήσετε σε άμεσες ενέργειες επίλυσης των προβλημάτων
Η ομοσπονδία στα πλαίσια της προσπάθειας διασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων, επιφυλάσσεται τις επόμενες ημέρες να ασκήσει οτιδήποτε κριθεί απαραίτητο κατά παντός υπευθύνου.

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΣΠΥΔ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
Αριθμός Απόφασης Εγγραφής 830/5.2.2004 ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ
Σωκράτους 21 & Πλουτάρχου 6 – ΜΕΓΑΡΑ - Τ.Κ. 19100 - ΤΗΛ. – FAX.: 22960 29144
Μέλος Γ.Σ.Ε.Ε. – www.pospid.gr - e-mail: pospid@gmail.com
ΕΠΕΙΓΟΝ
Α. Π. 140 Μέγαρα: 08/05/2012

Προς:
Αξιότιμο Αρχηγό Π.Σ.
κ. Παναγ. Μπονάτσο

Κοιν.:
1) Αξιότιμο Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ.
κ. Μιχάλη Χρυσοχοiδη
2) Αξιότιμο Υφυπουργό ΠΡΟ.ΠΟ.
κ. Εμμανουήλ Όθωνα
3) Αξιότιμο Υφυπουργό ΠΡΟ.ΠΟ
κ. Οικονόμου

Αξιότιμε κ. Αρχηγέ,
Πληροφορηθήκαμε ότι την Πέμπτη 03/05 συνεδρίασε το Β’ Τμήμα του Νομ. Συμβουλίου του Κράτους και γνωμοδότησε κατά των συναδέλφων που έχουν αλλάξει τον απολυτήριο τίτλο στρατού μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής τους θητείας.
Επειδή υπάρχει μεγάλη αναστάτωση από τους συναδέλφους, παρακαλούμε να μας απαντήσετε τα παρακάτω:
1)      Η γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. είναι υποχρεωτική;
2)      Τυχόν σφάλμα στην διατύπωση του Νόμου για το θέμα αυτό διορθώνεται με νέα Υπουργική Απόφαση με ψήφιση Νόμου στη Βουλή;
3)      Στις προσλήψεις τη τελευταία 10ετία στο Π.Σ. έχουν προσληφθεί μόνιμο προσωπικό με αλλαγμένα Ι; Αν ναι, πόσοι είναι αυτοί;
4)      Παρακαλούμε να χορηγηθούμε την γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. που έχει καθαρογραφεί 4-3.
5)      Όσοι συνάδελφοι έχουν αλλαγμένα Ι1 θα απολυθούν και από την εργασία σαν συμβασιούχους πυροσβέστες;
6)      Παρακαλούμε για άμεση απάντησή σας καθότι υπάρχει μεγάλη αναταραχή στους κόλπους των 5ετούς συναδέλφων εν όψει αντιπυρικής περιόδου και επιστούμε την προσοχή ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα πάνω στην αγανάκτηση, διαπληκτισμοί, απειλές, κ.λ.π.
7)      Ποια η θέση της ηγεσίας σχετικά με την απόφαση του Ν.Σ.Κ.;
8)      Προκειμένου να διευθετηθεί οριστικά και να μην αδικηθούν καμιά κατηγορία συναδέλφων-μελών, θεωρούμε ότι πρέπει η ηγεσία να περιμένει και την προσφυγή που υπάρχει κατατεθεί στο Σ.Τ.Ε. από τις 10/12/2011 και θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα ώστε να αποφευχθούν και έξοδα, και χρονοβόρες διαδικασίες και ασφαλιστικά μέτρα δημιουργώντας έτσι πρόσθετα προβλήματα.
9)      Έχετε υπόψη αν τίθενται θέματα προσωπικών δεδομένων;
10)  Θα απολυθούν και όσοι έχουν περάσει Επιτροπή άνω των 45 ετών;
11)  Παρακαλούμε για δικές σας ενέργειες και ενημέρωσή μας.
                             Με τιμή
                                                            για το Διοικητικό Συμβούλιο
                                                                       της Ομοσπονδίας

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Ν.Σ.Κ

Οσοι εχουν εννομο συμφερον μπορουν να πανε στο διοικητικο εφετειο Αθηνων που ειναι:
Ριανκουρ Λουιζης 87 Αθηνα (Αμπελοκηποι) 2106962341 και να ζητησουν τον ΑΚΥΡΩΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ που κατατεθηκε στις 10/02/2012 και πηρε αρ.πρωτ.ΑΚ1533

                                     ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ

  • Φωτοτυπια την ταυτοτητα του ΠΠΥ 
  • Φωτοτυπια το απολυτηριο στρατου που να αποδεικνυει οτι εισαι Ι2,Ι3,Ι4 και εχεις εννομο συμφερον
Υ.Γ. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΦΤΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ 
        ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ.ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ 
        ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ "ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ";;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
 
αναδημοσίευση : http://firefighterscycladon.blogspot.com/