Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Αλλαγές επί αλλαγών

Σύμφωνα με πληροφορίες από εχθές το βράδυ μέχρι τώρα έχουν τρελαθεί στις διαπραγματεύσεις οι δικοί μας , μιας και κάποιοι έμειναν έξω από το Δ.Σ της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ .
Μία ο Χαλκιδικής , μία ο Λαμιώτης , όλοι θέλουν να μπουν μέσα ..
Μήπως ξεχάσατε ότι έχουμε και έναν υποψήφιο από την Πελοπόννησο που δικαιούται να βρίσκεται στο Δ.Σ της Ομοσπονδίας ...
Η Πελοπόννησος δικαιούται όχι μόνον έναν αλλά δύο εκπροσώπους συνάδελφοι ...





Τακτικές κρίσεις Ανωτάτων Αξιωματικών του Π.Σ. έτους 2011

Συνεδρίασε στις 28 Ιανουαρίου, το Πρωτοβάθμιο Ανώτατο Συμβούλιο του Πυροσβεστικού Σώματος, για τη διενέργεια των τακτικών κρίσεων έτους 2011 των Ανώτατων Αξιωματικών και αποστράτευσε τον Υπαρχηγό Αντιστράτηγο Γεροκώστα Απόστολο, ενώ προήγαγε σε Υπαρχηγό του Π.Σ. τον Αντιστράτηγο Μπονάτσο Παναγιώτη.

O Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Μπονάτσος Παναγιώτης του Ανδρέα, γεννήθηκε το 1957 στην Πάτρα, είναι έγγαμος και πατέρας πέντε τέκνων.
Το 1980 κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα, ως Πυροσβέστης και το 1985 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, με το βαθμό του Ανθυποπυραγού, ενώ είναι κάτοχος πτυχίου της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης Διεθνών Σπουδών του Πάντειου Πανεπιστημίου.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του έχει υπηρετήσει σε σταθμούς των Αθηνών, στην 1η ΕΜΑΚ, στις Υπηρεσίες του Α/Δ Αράξου, της Πάτρας, Μεσολογγίου, ως Διοικητής Π.Υ. Νομού Κεφαλληνίας, ως Αναπληρωτής Διοικητής της Π.Δ.Π.Υ. Δυτικής Ελλάδας, ως Διοικητής Π.Υ. Νομού Αιτωλοακαρνανίας, ως Υποδιοικητής και Αναπληρωτής στη Δ. Π.Υ. Πατρών, ως Διοικητής της Π.Δ.Π.Υ. Πελοποννήσου, ως Αξιωματικός επιτελείου του Α.Π.Σ, ενώ διετέλεσε επίσης καθηγητής στην Πυροσβεστική Ακαδημία στις Σχολές Αξιωματικών, Υπαξ/κών και Πυρ/στών.
Τον Ιανουάριο του 2010 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και του ανατέθηκε η Διοίκηση της Περιφερειακής Διοίκησης Π.Υ. Δυτικής Ελλάδας και το 2011 προήχθη στο βαθμό του Αντιστράτηγου.
Έλαβε μέρος στην κατάσβεση μεγάλων αστικών πυρκαγιών, στην κατάσβεση δασικών πυρκαγιών, καθώς και στη διαχείριση μεγάλης έκτασης φυσικών καταστροφών (σεισμούς, πλημμύρες κ.α.)
Έχει προαχθεί σε όλους τους βαθμούς κατ’ εκλογή και έχει τιμηθεί με πολλά μετάλλια και παράσημα, μεταξύ άλλων, με τον Ταξιάρχη της Τιμής, τον Ταξιάρχη του Φοίνικα, το Χρυσό Σταυρό της Τιμής, τον Χρυσό Σταυρό του Φοίνικα, το Πυροσβεστικό Μετάλλιο Α΄ Τάξης, τον Πυροσβεστικό Σταυρό Β΄ Τάξης, Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής, ηθικές και υλικές αμοιβές.

Στη συνέχεια το Πρωτοβάθμιο Ανώτατο Συμβούλιο του Π.Σ. έκρινε :
Α. Προακτέους σε Αντιστρατήγους τους Υποστρατήγους του Π.Σ.
  1. Τουλίκα Βασίλειο και
  2. Παναγιωτόπουλο Παναγιώτη
Β. Διατηρητέους τους Υποστρατήγους του Π.Σ.
  1. Πετρόπουλο Κων/νο και
  2. Παπαδόπουλο Χρήστο (Υ/Γ)
Γ. Προακτέους σε Υποστρατήγους τους Αρχιπυράρχους του Π.Σ.
  1. Ψυχογιό Χρήστο
  2. Γιαννακόπουλο Ανάργυρο
  3. Μαρματάκη Γεώργιο
  4. Παπαγεωργίου Βασίλειο και
  5. Γεωργακόπουλο Σωτήριο
Δ. Ευδοκίμως τερματίσαντες τους Αντιστρατήγους του Π.Σ.
  1. Κεσαπίδη Κων/νο και
  2. Παπαγεωργίου Γεώργιο
Ε. και ευδοκίμως τερματίσαντες τους Υποστρατήγους του Π.Σ.
  1. Βορίση Διονύσιο
  2. Ιωαννίδη Στυλιανό και
  3. Βελή Παναγιώτη
Στους αποστρατευθέντες αξιωματικούς με το βαθμό του Αντιστρατήγου και Υποστρατήγου, απονεμήθηκε ο τίτλος του Επιτίμου της θέσης που κατείχαν.
Στη συνέχεια το Πρωτοβάθμιο Ανώτατο Συμβούλιο του Π.Σ. έκρινε:
Α. Διατηρητέους τους Αρχιπυράρχους του Π.Σ.
  1. Βλάχο Αναστάσιο
  2. Καβέτσο Δημοσθένη
  3. Βελέντζα Αργύριο
  4. Βαλοδήμο Γεώργιο
  5. Κούτρη Περικλή
  6. Δούκα Νικόλαο
  7. Νίκα Παναγιώτη
  8. Γιαννακόπουλο Δημήτριο
  9. Σταυρόπουλο Χρήστο
  10. Παυλακάκη Βασίλειο
  11. Μπέη Αθανάσιο
  12. Δαριβιανάκη Μαρίνο (ΠΛ) και
  13. Φαφούτη Κων/νο (ΥΓ)
Β. και ευδοκίμως τερματίσαντες τους Αρχιπυράρχους του Π.Σ.
  1. Αρσενίου Ιωάννη
  2. Λιόντο Παναγιώτη
  3. Κοτσώνη Θεόδωρο
  4. Μαντή Ιωάννη
  5. Κουλούρη Βασίλειο
  6. Αναστασίου Μιλτιάδη
  7. Καφήρα Νικόλαο
  8. Ξύδη Χρήστο
  9. Τζίφα Νικόλαο
  10. Κουβέλη Νικόλαο
  11. Λαζάρου Μιχαήλ
  12. Παπαδάκη Αγγελο
  13. Τσιρώνη Δημήτριο
  14. Μαυρομάτη Πασχάλη και
  15. Κουτσοκέρα Κων/νο (ΠΚ)

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Ενημέρωση μελών - 28/1/2011

Συνάδελφοι,
Το σχέδιο νόμου βρίσκεται στο νομοθετικό τμήμα της Βουλής και απ’ όσο γνωρίζουμε θα συμπεριληφθούν στην ρύθμιση και οι συνάδελφοι που έχουν προσληφθεί το 2008 και 2009.
Έχουμε διαβεβαιώσεις ότι στο συνέδριο θα παραβρεθούν πολιτική και φυσική ηγεσία.
Τέλος πληροφορηθήκαμε ότι συνάδελφοι δήλωσαν υποψηφιότητες σε 2ο συνδυασμό. Καλούμε τους συναδέλφους να μην προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση, να προχωρήσουν σε παραίτηση και να ενταχθούν στο ενιαίο ψηφοδέλτιο και να σκεφτούν τι έχουμε κερδίσει τόσα χρόνια και να μην οξύνουν και άλλο τα πράγματα. Έχουμε δύσκολο δρόμο το προσεχές διάστημα και θέλει σύσσωμη, ενιαία κα συμπαγή γραμμή ώστε να προωθηθεί η ρύθμιση το συντομότερο δυνατό. Συνάδελφοι ξανασκεφτείτε το.
Μην ξεχάσετε όλοι οι σύνεδροι να έχετε μαζί σας τις αστυνομικές ταυτότητες.
Αρκετοί συνάδελφοι έχουν καταθέσει στο Α.Π.Σ. πρωτότυπα
απολυτήρια σπουδών και στρατού. Θα τους επιστραφούν στην υπηρεσία που εργάζονται.

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Περί νέων συνδυασμών

Ο Σφυρίχτρας , ο Ταρίφας και η Ιντερνάκιας

 PART 1
Φτάνοντας λίγες μέρες πριν τις εκλογές για το Δ.Σ της Ομοσπονδίας επιτέλους ξεβρακώθηκαν αυτοί που μέχρι σήμερα με τον τρόπο τους και τις πράξεις τους έβαζαν εμπόδια εδώ και μήνες στο Πόρισμα της επιτροπής και στη σύνταξη ενός σωστού νομοσχεδίου . 
Και νομίζουν ότι με την διάσπαση θα έχουν σίγουρη μία θέση στο Δ.Σ (μιας το εκλογικό σύστημα είναι τέτοιο) και θα τακτοποιηθούν .
Ο αυτοσκοπός τους ήταν και είναι η Καρέκλα και ξεχνούν τα πεπραγμένα τους .
Τι δουλειά έχουν στην Ομοσπονδία όταν δεν συμμετείχαν πουθενά και οι θέσεις τους οι πραγματικές και όχι οι ιντερνετικές είναι αντίθετες με το σύνολο των Συμβασιούχων ;
Χρησιμοποιώντας τους συνέδρους τους για προσωπικό και μόνο όφελος οι αποτυχημένοι πολιτικάντηδες νομίζουν ότι θα αναρριχηθούν και θα τους προσέξουν .
Όταν οι ίδιοι αναφέρουν για κουρασμένο Δ.Σ βγάζουν τον εαυτό τους απ έξω .
Όταν οι ίδιοι επικαλούνται για ένα νομοσχέδιο από τον Ιούλιο που τους βόλευε και δεν κοιτάνε το σημερινό που είναι για περισσότερους και κατατεθειμένο επίσημα και όχι στα γραφεία φιλικών Βουλευτών ποια η θέση τους εκτός της καραμέλας ότι η Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ έλεγε ότι δεν είναι νομοσχέδιο αλλά προσχέδιο υπό διαμόρφωση ;
Γιατί συνεχίζουν να πιέζουν για το μισθολόγιο , όταν οι ίδιοι επικαλούνταν την αρχή 1 προς 5 και ότι έτσι συμφέρουμε στο κράτος και δεν κοστίζουμε ;
Τι προσπαθούν πάλι να κάνουν ; Μήπως να αλλάξουν το νομοσχέδιο προς τα συμφέροντά τους ??
Ή να το καταργήσουν τελείως και να γίνει ένα καινούργιο για την παρέα τους ;;
Αυτοί δεν ήταν που μέχρι τον Σεπτέμβριο έλεγαν << ας μπουν τώρα 1500 και μετά βλέπουμε για τους υπόλοιπους >>
Αυτοί δεν είναι που δεν θέλανε τις πορείες και σε μία που ήρθαν κρυβόντουσαν στις γωνίες για να μην τους τραβήξει η κάμερα ;
Τι έχουν να προσφέρουν εκτός από εγωιστικές αντιδράσεις ??
Γιατί δεν πάνε αλλού να μας αφήσουν ήσυχους και αυτοί και τα Α.Ε.Ι τους να τα βάλουν εκεί που ξέρουν .
ΟΙ ΦΩΤΙΈΣ ΣΒΗΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ  ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ???

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ














Μετά από πρόσκληση του Σωματείου Νοτιοδυτικής Ελλάδας Κυριακή 23-01-2011 για να παραβρεθούμε εις τις εκλογές του σωματείου και ενημέρωση των μελών του.
Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε για τη φιλοξενία τους και για το άριστο κλίμα που επικράτησε και όλοι συνταχτήκαμε σε μια κοινή γραμμή γιατί δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο.
Ευχόμαστε στο νέο διοικητικό συμβούλιο που εκλέχτηκε καλή δύναμη.
.......
Σημ.

Αυτή την δύσκολη περίοδο που περνάει η Ελλάδα  μόνο ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες εργασιακές συνθήκες που θα επικρατήσουν στο μέλλον . 
Λυπάμαι που κάποια συγκεκριμένα Σωματεία μέχρι σήμερα συνεχίζουν να χωρίζουν τον κλάδο μας σε Α.Ε.Ι και Δημοτικού , σε  αντίθεση με το σωματείο Νοτιοδυτικής Ελλάδας που έμπρακτα άφησε πίσω τις οποιεσδήποτε μικροπαρεξηγήσεις και προχωρώντας μπροστά συστρατεύτηκε σε μία και μόνο γραμμή , την γραμμή της ενότητας όλων μας .
Αυτά τα Σωματεία αντί να ζητήσουν συγγνώμη για τις εκτροπές που έπραξαν μέχρι σήμερα και να συμπράξουν σε μία πραγματική και ενωτική γραμμή  προτιμούν τον διασπασμό και την αλαζονεία .
Να είναι σίγουροι ότι με αυτή την στάση τους ο μόνος δρόμος που τους αρμόζει είναι η Απομόνωση .

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Απορριπτική η εισήγηση στον Άρειο Πάγο



Παρά την συγκέντρωση 3000 και πλέον συμβασιούχων επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και τις θετικές τοποθετήσεις διακεκριμένων νομικών όπως του Καθηγητή κ Καζάκου και του κ Ρουπακιώτη, η τελική εισήγηση του αρεοπαγείτη εισαγγελέα ήταν αρνητική ως προς την μονιμοποίηση συμβασιούχων.
Η τελική απόφαση του Αρείου Πάγου αναμένεται σε περίπου δύο μήνες, ωστόσο ο δικαστικός αγώνας θα συνεχιστεί και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια





Από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμβασιούχων στις 20 Ιανουαρίου 2011 μπροστά από τον Άρειο Πάγο, εν όψει της συζήτησης του δικαστηρίου για το ζήτημα της πιθανής μονιμοποίησης συμβασιούχων. Η ΠΟΣΠΥΔ συμμετείχε στην κινητοποίηση στα πλαίσια του Πανελλαδικού Συντονιστικού Συμβασιούχων.
...
αναδημοσιευση : pospid.gr

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Αγωνιστικό κάλεσμα για τις 20 Ιανουαρίου

Η ΠΟΣΠΥΔ καλεί τα Σωματεία - Μέλη της να συμμετέχουν στην κινητοποίηση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Συμβασιούχων, στις 20 Ιανουαρίου ώρα 08.00 πμ, στον Άρειο Πάγο, εν όψει της συζήτησης στον Άρειο Πάγο για το θέμα των συμβασιούχων. Καλούνται οι συνάδελφοι να παραβρεθούν ένστολοι

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Ενημέρωση μελών

Α. Αναφορικά με συναδέλφους που έχουν ασθενή μνήμη και διακινούν επιστολές που μέμφονται την ΠΟΣΠΥΔ ότι παρανομεί, διότι σκοπός της είναι να ενταχθούν στην επικείμενη προκήρυξη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όσο το δυνατόν περισσότεροι συμβασιούχοι πυροσβέστες έναντι των υπολοίπων πολιτών, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα αυτονόητα:
Καταστατικός σκοπός κάθε συνδικαλιστικής οργάνωσης είναι να προασπίζει τα συμφέροντα των μελών της. Στο άρθρο 2 του καταστατικού της ΠΟΣΠΥΔ ορίζεται ότι εκ των σκοπών της Ομοσπονδίας είναι τόσο η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ηθικών, ασφαλιστικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών συμφερόντων των φυσικών μελών των Σωματείων της Δυνάμεώς της όσο και η εργασιακή μας αποκατάσταση με τρόπο που να εξασφαλίσει τη διαρκή εργασιακή μας σχέση. Η ΠΟΣΠΥΔ ενεργούσε και θα εξακολουθήσει να ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον των συμβασιούχων πυροσβεστών. Προτεραιότητα της είναι στην προκήρυξη που θα δημοσιευτεί να απορροφηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάδελφοι, καθώς η ρύθμιση αυτή θα γίνει ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ για εμάς. Γιατί το αξίζουμε, γιατί είμαστε οι καταλληλότεροι, γιατί σβήνουμε φωτιές δέκα, είκοσι και τριάντα χρόνια (και σε πολλές περιπτώσεις συνεχή χωρίς διακοπή), με 22 νεκρούς και πολλούς τραυματίες, γιατί δεν είμαστε στα γραφεία άλλα ΠΑΝΤΑ στην πρώτη γραμμή της φωτιάς, γιατί είναι ένας τρόπος αποκατάστασης των κόπων μας. Σε όσους δε είτε εντός είτε εκτός του κόλπου των συμβασιούχων πυροσβεστών διαθέτουν ασθενή μνήμη θα θέλαμε να θυμίσουμε ότι πολλάκις στο παρελθόν η Πολιτεία είχε διαγνώσει την ιδιαιτερότητα της περίπτωσής μας και μας είχε εξαιρέσει από νόμους που ίσχυαν για την πλειονότητα των υπολοίπων εργαζομένων. Ειδικότερα:
Ι) Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 1 του Ν. 2190/1994, όπως τούτο τροποποιήθηκε με το άρθρο 1 του Ν. 3812/2009 «Αναμόρφωση συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο τομέα και άλλες διατάξεις» η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ως Σώμα Ασφαλείας που υπάγεται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εξαιρείται αναφορικά με τις προσλήψεις προσωπικού που θα ανήκουν στο μη πολιτικό προσωπικό της (δηλαδή το ένστολο προσωπικό, δηλαδή εμάς) από το πεδίο εφαρμογής του Ν. 3812/2009.
ΙΙ) Με το ΠΔ. 121/2007 εξαιρεθήκαμε από την εφαρμογή του ΠΔ 164/2004 (ΠΔ Παυλόπουλου που όριζε ως ανώτατο όριο απασχόλησης σε ένα φορέα 24 μήνες).
ΙΙΙ) Δεν είναι η πρώτη φορά που η εμπειρία των υποψηφίων μοριοδοτείται. Υπενθυμίζουμε την προκήρυξη για τα ΚΕΠ (55% βάσει του Ν. 3320/2005), την προκήρυξη για τους εργασιακούς συμβούλους του ΟΑΕΔ κλπ.
Β. Αναφορικά δε με τη μισθολογική μας κατάταξη εφ’ όσον ενταχθούμε στο Πυροσβεστικό Σώμα τονίζουμε ότι πάγια θέση της Ομοσπονδίας είναι η υιοθέτηση του ύψους των αποδοχών που είχε θεσπιστεί για τους συνοριακούς φύλακες. Η ΠΟΣΠΥΔ θα εμμείνει στη θέση της αυτή, απλά πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ένα εκ των βασικοτέρων επιχειρημάτων μας, εδώ και πολλά χρόνια, προκειμένου να προσχωρήσει η ρύθμιση είναι ότι η Πολιτεία δεν θα επιβαρυνθεί οικονομικά από την τακτοποίησή μας, καθώς η αναλογία μας έναντι των πολιτών σε οικονομικό επίπεδο είναι 1 προς 5. Άλλωστε τούτο είχε καταγραφεί και στο πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με αποτέλεσμα να καταγραφεί και επισήμως ότι το κράτος έχει επιπρόσθετα και σημαντικό οικονομικό κίνητρο (βασικό την περίοδο που διανύουμε) να προχωρήσει στη ρύθμιση αυτή.

Αναδημοσίευση απο το μπλογκ Δασοπυροσβεστων

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΚΤΗΚΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Για την ιστορία θα πω πως εγώ προσωπικά ότι ανεβάζω στην σελίδα μου είναι προσωπικές μου γνώμες και μόνο,άλλα ότι ανάρτηση βγαίνει περνά πρώτα από κόσκινο η αλλιώς διευκρινίζω ότι πρόκειται για αναδημοσίευση.
Συγκεκριμένα τώρα για την ανάρτησή μου ''Επιθεση στον θεσμό του πρόεδρου της ομοσπονδιας'' εγώ έκανα αναδημοσίευση από το δικό σου blog  ''Συναδελφε''.Από το blog Σωματειο Θεσσαλίας,από την οποια αναρτηση πήρα απόσπασμα,αφού πρώτα επιβεβαίωσα το γεγονός απο το σωματείο μου,Σωματειο Κρήτης ,στην υποσημείωση τώρα γράφω προσωπικές απόψεις ότι καταδικάζω το γεγονός και δεν αναφέρομαι προσωπικά σε κανένα.(όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται)
Επομενως  ΕΣΥ πρέπει να προσέχεις ,γιατί στο σχόλιό σου  αμφισβήτησες ανοιχτά τον πρόεδρο και τωρα πας να τα μαζεψεις με μια διευκρίνιση αφού η θητεία του πρόεδρου λήγει στις 19/01/2011  και έπρεπε να σε πάρει τηλέφωνο ο πρόεδρος να στο διευκρινήση αρα ΕΣΥ πετάς λάσπη ΕΣΥ δεν διασταυρώνεις αυτά που γράφεις και έβγαλες την προσωπική σου εμπάθεια.Φίλε μου εγώ δεν είμαι απο το πουθενά ανήκω στο Σωματείο Κρήτης με στιριζει και το στιριζω  και πάντα διασταυρώνω αυτά που ανεβάζω.

Εγω απο τις φιλικες σελιδες δεν σε εχω βγαλει και ουτε προκειτε,εσυ εχεις βγαλει την σελιδα μου απο το blog σου,καθως και η  πελαγια το ιδιο.Και κατι τελευταιο λαθος μεριά διαλεξες φιλε

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Υπάρχει Σχέδιο ;;

Συζητώντας με κάτι  φίλους μου ανέφεραν ότι τελικά δεν είναι τυχαία αυτά που γίνονται τον τελευταίο καιρό .
Αν αληθεύει ότι εδώ και καιρό πρόεδρος της << Θεσσαλίας >> είχε επικοινωνία με τον ( πρόεδρο της Πάτρας ) για κοινή γραμμή , τότε τα πράγματα αλλάζουν και σε συνδυασμό με τα έκτροπα στην Πορεία 
του Δεκεμβρίου ( ακόμη ερευνώνται τα video της Πορείας ) κάποιοι παίζουν με την Φωτιά και όχι μόνο .
Τυχαίο μήπως ότι μόνο από τα Βόρεια διαμερίσματα της Χώρας ακούγεται τον τελευταίο καιρό για  νομοσχέδιο των 1500 ατόμων ;;;
Τυχαίες οι συνεχιζόμενες αναρτήσεις Βόρειου blog με θέματα εθελοντικών διεκδικήσεων ;;;
Τυχαίες οι μυστικές συναντήσεις με << φιλικούς βουλευτές >> των βορείων προαστίων ;;;
Ποιοι καίγονται μόνο για τις εκλογές της Ομοσπονδίας εδώ και καιρό χωρίς να πατάνε το πόδι τους στις Πορείες ;;;
Καιρός να ξεχωρίσει η ΗΡΑ απο το ΣΤΑΡΙ που λένε στο χωριό μου

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑ

Δυστυχώς το έκπτωτο Δ.Σ του Σωματείου ( Πάτρας ) και ειδικά ο ( πρόεδρος του σωματείου Πάτρας ) για άλλη μια φορά απόδειξε την αποστροφή του και την καταπάτηση των θεσμών προς το πρόσωπο του προέδρου της Ομοσπονδίας και μελών αυτής .
Σύμφωνα με  έγκυρες πληροφορίες  σήμερα το πρωί  το σωματείο Πάτρας θα πραγματοποιούσε παράτυπα εκλογές στο εργατικό κέντρο Πάτρας εν κρυπτών ???
Όπως συνηθίζεται προσκαλείται ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και αποστέλνονται εγγράφως οι προσκλήσεις .
Όχι  μόνο αυτό δεν συνέβη αλλά όταν ο πρόεδρος  της Ομοσπονδίας ειδοποιήθηκε από τρίτους , μετέβη στο εργατικό κέντρο της Πάτρας συνοδευόμενος από μέλη της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ όπου δέχθηκε απροκάλυπτα ενορχηστρωμένη φραστική και χειρωνακτική επίθεση από τον ( πρόεδρο ) του Σωματείου Πάτρας  .
Το μετέπειτα ήταν να καταλήξουν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου κατεγράφη το περιστατικό και ο πρόεδρος της Π.ΟΣ.ΠΥ.Δ επιφυλάχτηκε για παντός νόμιμου δικαιώματός του             ( μήνυση ,αγωγή )  μιας και δεν ήθελε να υποβάλει μήνυση άμεσα ώστε να ισχύσει η αυτόφορη σύλληψη στο πρόσωπο του ( προέδρου του σωματείου Πάτρας ) .
Η ενορχηστρωμένη αυτή επίθεση προς τον θεσμό του προέδρου μιας Ομοσπονδίας από όποιους και αν σχεδιάστηκε ( από την προηγούμενη ημέρα υπήρχαν υπόνοιες ) να γνωρίζουν ότι θα γυρίσουν μπούμερανγκ εναντίον τους  στο πολλαπλάσιο .
Περιμένοντας την ανακοίνωση της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ προσθέτω ότι εκλογές δεν πραγματοποιήθηκαν παρά τις << φιλότιμες προσπάθειες κάποιου Δικαστικού >> ..
AISXOS .......

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ενημέρωση μελών - 14/1/2011

Οι συνάδελφοι που έχουν εκκρεμότητες με το πιστοποιητικό στρατού Α σε αρκετές περιπτώσεις που είναι άνω του Ι1 μπορούν να αλλαχθούν σε Ι1 πηγαίνοντας στα στρατολογικά γραφεία και ζητώντας επανεξέταση. Προσοχή: Η επανεξέταση γίνεται μέχρι την ηλικία των 45 ετών!! Ο μέσος χρόνος που απαιτείται είναι 4 με 5 εβδομάδες. Μην το αμελείτε. Προλαβαίνετε.
Παράλληλα συνάδελφοι που έχουν μείνει σε μαθήματα στην Γ’ τάξη Γυμνασίου, είτε Γ’ τάξη Λυκείου μπορούν να δώσουν τα μαθήματα τον Φεβρουάριο.
Ας φροντίσουν οι συνάδελφοι να έχουν ολοκληρώσει τις παραπάνω εκκρεμότητες.
Το Α.Π.Σ. έχει ήδη παραλάβει δικαιολογητικά από τις Υπηρεσίες.
Τα Σωματεία που θα κάνουν αυτές τις ημέρες Γ.Σ. και εκλογές να ενημερώσουν την ΠΟΣΠΥΔ.
Αρκετά Σωματεία δεν έχουν στείλει τα στοιχεία των συνέδρων τους.
Στις 18/01 έχουμε το Δικαστήριο στον Άρειο Πάγο για τα 176 € των συναδέλφων από το Λαύριο. Αν βγει θετικό το Δικαστήριο αυτό για τα 176 € ακόμα και μέσα στο χρόνο είναι πολύ πιθανό να δοθούν τα χρήματα.
Στις 20/01 έχουμε το Δικαστήριο στον Άρειο Πάγο για τους συμβασιούχους. Θα σας ενημερώσουμε εκ νέου για τις τρέχουσες εξελίξεις.

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Επιστολή προς τον Αρχηγό ΠΣ - 10/1/2011

Αξιότιμε κ. Αρχηγέ,
Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνάδελφοι σχετικά με την πρόσφατη διαταγή σας.
Θα επιθυμούσαμε να σας επισημάνουμε τα παρακάτω σημεία:
Αρκετοί συνάδελφοι που έχουν πιστοποιητικό στρατολογίας τύπου Α διάφορο του Ι1 επισκέπτονται τα αντίστοιχα στρατολογικά γραφεία ώστε με προβλεπόμενες διαδικασίες (επιτροπές, επεμβάσεις σε νοσοκομεία κ.λ.π.) να επαναφέρουν την πιστοποίηση σε Ι1. Αυτοί οι συνάδελφοι δεν έχουν καν καταθέσει στην Υπηρεσία πιστοποιητικό τύπου Α, είτε καταθέτουν το Ι2 αφού είναι σε εξέλιξη οι παραπάνω ενέργειες και όπως αντιλαμβάνεστε οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες και ψυχοφθόρες. Πέραν τούτου ευελπιστούμε σε εύλογο χρονικό διάστημα οι συνάδελφοι να τα αποστείλουν στις Υπηρεσίες.
Επίσης πρόβλημα υπάρχει και στην χορήγηση πιστοποιητικών οικογενειακής κατάστασης αφού οι περισσότεροι Δήμοι είναι Καλλικρατικοί και δεν έχουν ολοκληρώσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες (σφραγίδες, αλλαγές ονομασίας, μετακίνηση προσωπικού κ.λ.π.)
Επίσης κ. Αρχηγέ κάποιοι συνάδελφοι αυτή την περίοδο λείπουν στο εξωτερικό είτε διαμένουν σε μακρινές περιοχές, εκτός τόπου μονίμου κατοικίας στις οποίες έχουν μεταβεί για απασχόληση προκειμένου να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. Ούτε αυτοί θα μπορέσουν να προσκομίσουν χαρτιά εγκαίρως.
Θα θέλαμε επίσης να σας επισημάνουμε ότι πρέπει η χρήση των προσωπικών στοιχείων των συναδέλφων να γίνει αυστηρά για λόγους στατιστικούς και λόγους που ισχύουν τώρα και μετά την χρήση τα στοιχεία να καταστραφούν.
Τέλος σας επισημαίνουμε να δείτε με περίσσια ανθρωπιά και αποφασιστικότητα τις προσπάθειες που γίνονται για την επίλυση των εργασιακών των συμβασιούχων πυροσβεστών και να λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη σας στην επικείμενη προκήρυξη θέσεων για τη νέα 12μηνη 5ετία των πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης ότι θα πρέπει οι προσλήψεις θέσεων να μην μας παρεκλείνουν από τον ήδη τόπο που τώρα εργαζόμαστε και διαμένουμε, καθότι οι χαμηλές απολαβές, οι ακριβές τιμές των καυσίμων, των ενοικίων και το επίπεδο διαβίωσης καθιστούν απαγορευτική την μετακίνησή μας σε νέες υπηρεσίες. Θεωρούμε ότι με θάρρος και αποφασιστικότητα που έχετε επιδείξει και στο παρελθόν θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα.
Αξιότιμε κ. Αρχηγέ θεωρούμε τέλος ωφέλιμο να παρατείνετε 2-3 ημέρες την συλλογή των στοιχείων καθότι υπάρχει σοβαρό γραφειοκρατικό πρόβλημα με τις Υπηρεσίες.

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Διαμαρτυρίες Σωματείων Πελοποννήσου



«Πλάνο δράσης» για τις μετέπειτα κινήσεις πάνω στο σχέδιο νόμου

Συνάδελφοι,
 

Οι κυριότερες διατάξεις και ερωτήματα που πρέπει να προωθήσουμε προς βελτίωση, προς όλους τους Βουλευτές και ειδικά σε αυτούς που συμμετέχουν στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και δικαιοσύνης, και περισσότερο τους κυβερνητικούς είναι τα παρακάτω:
  1. Να προκηρυχθούν τουλάχιστον 4000 θέσεις πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης και η πρόσληψη να γίνει μαζικά για όλους τους επιτυχόντες κατευθείαν με την λήξη του διαγωνισμού και όχι σε βάθος χρόνου.
  2. Αύξηση ορίου ηλικίας των 49 ετών (τουλάχιστον μέχρι 55 ετών, ώστε να καλυφθούν και τα 338 άτομα που είναι άνω των 49).
  3. Απαλοιφή του ορίου των 35 ετών, όπως ισχύει και στην παρ. 1 του Ν3181/2003.
  4. Πρέπει να υπάρξει σημαντική μοριοδότηση των συμβασιούχων πυροσβεστών ανά μήνα προϋπηρεσίας, ώστε η προϋπηρεσία να μην υπερκαλύπτεται από κανένα άλλο προσόν που μπορεί κάποιος πολίτης να έχει.
  5. Να ισχύουν τα οικονομικά βάσει του Άρθρου 5 του Ν.2622/1998.
  6. Ενιαία αναγραφή του Άρθρου 30, παραγ. 20 του ν.2538/1997 στη παράγραφο 4, δηλαδή να ενοποιηθούν οι παρ. α και β του άρθρου 4 του σχεδίου νόμου, έτσι ώστε το εποχιακό εργατοτεχνικό προσωπικό των δασαρχείων να αφορά μόνο στους εν ενεργεία συμβασιούχους πυροσβέστες και όχι σε κάποιους που μπορεί να εργάστηκαν στα δασαρχεία κατά το παρελθόν αλλά τώρα δεν είναι συμβασιούχοι πυροσβέστες.
  7. Να απαλειφτεί η εξτρά απαιτούμενη προϋπηρεσία για τις ηλικίες 45-49 ετών (αρ. 4, παρ. β σχεδίου)
  8. Τους συναδέλφους που προσλήφθηκαν εν μέσω αντιπυρικής 2008 και όχι από την αρχή της αντιπυρικής υπάγονται στη ρύθμιση (περίπου 80 άτομα).
  9. Αυτοί που εργάζονταν 7 και 8 έτη (2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006,2007) αποχώρησαν το 2008 και επαναπροσλήφθηκαν το 2009 και είναι εκτός ρύθμισης (185 άτομα).
  10. Αυτοί που έχουν τώρα απολυτήριο Δημοτικού μετά το 1980 και φοιτούν ήδη σε σχολεία 2ης ευκαιρίας (περίπου 250 άτομα).
  11. Ότι ισχύει για το μόνιμο προσωπικό για τις κατηγορίες εκπαίδευσης ΔΕ, ΤΕ και ΠΕ.
  12. Εξετάζονται νομικά κατά πόσο οι συνάδελφοι που έχουν Ι2 είναι το ίδιο με το Ι1 π.χ. αν έχει κάποιος πρόβλημα σε κάποιες παθήσεις ματιών αποκαθιστάται με λέϊζερ και γίνεται από Ι2 σε Ι1 όπως και όποιος έχει σπάσει το μικρό δάκτυλο του χεριού του είναι Ι2 και με επέμβαση γίνεται Ι1.
  13. Τι θα γίνει με τους συναδέλφους που υπηρετούσαν τη στρατιωτική θητεία τους τα έτη 2008, 2009, 2010 και είναι εκτός (περίπου 150 άτομα).
  14. Τους συναδέλφους που πλέον το 2011 είναι 50 ετών (περίπου 108 άτομα).
Τα παραπάνω είναι μερικά από τα θέματα που χρειάζονται βελτίωση εν όψει της ρύθμισης στη Βουλή.
Να διευκρινίσουμε ότι η ηγεσία του Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. ήθελε τα στοιχεία των:
  1. Αριθμ. ταυτότητας καθότι πολλοί από εμάς τις έχουμε αλλάξει,
  2. Το μορφωτικό επίπεδο ώστε να οριστεί ακριβής αριθμός των θέσεων ΥΕ και ΔΕ καθότι αν έβγαινε προκήρυξη με 3.000 θέσεις και είχαν τα προσόντα 2.500 συμβασιούχοι πυροσβέστες οι 500 θα ήταν πολίτες και θα απορροφήσουν χρήματα από το κονδύλι των 45 εκ. που είναι για εμάς. Αν έβγαινε προκήρυξη 3.000 θέσεων και οι συμβασιούχοι πυροσβέστες ήταν 3.500 οι 500 συνάδελφοι θα μένανε εκτός ρύθμισης. Επίσης, αν κάποιοι συνάδελφοι δεν προσκομίσουν τώρα τα ζητούμενα δικαιολογητικά και προκηρυχθεί μικρότερος αριθμός θέσεων απ' όσους έχουν πραγματικά τα προσόντα, κάποιος αριθμός συναδέλφων θα μείνει εκτός της ρύθμισης (είτε από αυτούς που κατέθεσαν τα δικαιολογητικά, είτε από αυτούς που δεν τα κατέθεσαν) ενδεχόμενο εξαιρετικά άδικο για όλους μας.
  3. Το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης το ζητούν για να γνωρίζουν ποια είναι η κατάσταση των συναδέλφων άγαμοι, έγγαμοι, έγγαμοι με παιδιά και πολύτεκνοι για να γνωρίζουν το ακριβές ποσό που στοιχίζουμε και να το ζητήσουν από το Υπουργείο Οικονομικών. Εκτός απρόοπτου τέλη του μηνός θα έχουμε ακριβή στοιχεία από το Α.Π.Σ. για το ποιοι έχουν τις προϋποθέσεις.
Η ΠΟΣΠΥΔ θα προβεί σε αίτημα προς τον κ Αρχηγό ΠΣ για περαιτέρω παράταση της προθεσμίας υποβολής των ανωτέρω δικαιολογητικών, καθώς οι γραφειοκρατικοί ρυθμοί των νέων καλλικράτειων δήμων είναι ακόμη εξαιρετικά αργοί.
Συνάδελφοι πρέπει να βελτιώσουμε και να αλλάξουμε αρκετά σημεία. Ο σκοπός της ΠΟΣΠΥΔ είναι να απορροφηθούν όσο δυνατόν περισσότεροι συνάδελφοι στην ρύθμιση και να συνεχίσουν να εργάζονται ως έχει οι υπόλοιποι.

Σημαντική ενημέρωση πάνω στην πορεία του νομοσχεδίου

Συνάδελφοι,
Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν επαφές της ΠΟΣΠΥΔ με υπηρεσιακούς παράγοντες από τους οποίους πληροφορηθήκαμε τα παρακάτω:
Το αρχικό σχέδιο νόμου που κατατέθηκε προς διαβούλευση στις 25/11/2010 είχε 18 Άρθρα. Αυτό που πέρασε τελευταίο από το Υπουργικό Συμβούλιο έχει 19 Άρθρα.

  • Στο Άρθρο 1 έγινε αλλαγή της ονομασίας σε «πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης».
  • Στο Άρθρο 4 υπάρχει η παράγραφος Β. μας διαβεβαίωσαν ότι θα ενοποιηθεί με την Α και θα ισχύει ΜΟΝΟ για όσους εργάζονται στο Π.Σ. Το όριο ηλικίας των 49 ετών ισχύει ως έχει.
  • Στο Άρθρο 4 προστέθηκε το Δημοτικό σύμφωνα με τα ισχύοντα Π.Δ. 50/2001 (δηλ. όσοι έχουν αποφοιτήσει μέχρι το 1980).
  • Στο Άρθρο 7 το όριο ηλικίας των 35 ετών έχει μείνει ως έχει.
  • Το Άρθρο 14 έχει αντικατασταθεί με τις μηνιαίες αποδοχές είναι αυτές που λαμβάνουν ως συμβασιούχοι πυροσβέστες ανάλογα με τα έτη προϋπηρεσίας και την οικογενειακή τους κατάσταση. Τονίσαμε ότι υπάρχει οικονομική διαφορά προς τα κάτω και μας υπενθυμίσαν
    • Την γενική οικονομική κατάσταση της χώρας,
    • Τις απολύσεις στο Δημόσιο,
    • Την αναπροσαρμογή που έγινε και στους Αγροφύλακες (μηνιαίος μισθός 800-900 €),
    • Καθώς και τις πιθανότητες να υπαχθούν στο Δημόσιο πλέον τους επόμενους μήνες σε ενιαίο μισθολόγιο όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Στο σημείο αυτό τονίστηκε ότι γι’ αυτό θέλουν τον ακριβή αριθμό των θέσεων των ΥΕ ώστε να υπάρξουν ΔΥΟ κατηγορίες πυροσβεστών 5ετίας όπως έχει ζητήσει και η ΠΟΣΠΥΔ. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ακριβής ανάλυση και σύγκριση περί τα ισχύοντα για τις πληρωμές.
Αναμένεται συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια ώστε να καλυφθεί ΑΜΕΣΑ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ 3.600 ΕΩΣ 4.100 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ 5ΕΤΙΑΣ ώστε να έχει ολοκληρωθεί η προκήρυξη ΠΡΙΝ την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.
Η προκήρυξη δεν θα είναι τμηματική σε βάθος 3ετίας ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ και οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν να εργάζονται ως έχει. Τονίστηκε ότι το Υπουργείο αναμένει μεγάλη βοήθεια από τους βουλευτές, ειδικά τους κυβερνητικούς προς βελτίωση των Άρθρων του νομοσχεδίου.
Θα σας ενημερώσουμε τις επόμενες ημέρες και για τις υπόλοιπες εξελίξεις.